Nyheter

Ansatte risikerer lang vei til jobb i Nye Sandnes

Hvor mange kommunale Forsand-jobber flyttes til Sandnes? Hva skal være igjen på det lovte servicekontoret i Forsand?

– Vi er usikre på situasjonen. Kanskje er det ansatte som får lang reisetid til jobb. Skole. og barnehageansatte er trygge. Administrasjonen er mest utsatt når det gjelder flytting av arbeidsplasser, sier Unni Espedal i Delta, hovedtillitsvalgt i Forsand kommune til RA.

1. januar 2020 slår Sandnes og Forsand seg sammen. Siden mai har Nye Sandnes kommune sett på hvordan den nye kommunen skal organiseres og hvor ulike arbeidsplasser og tjenester skal lokaliseres.

Forsand kommune har 174 faste stillinger, fordelt på 126,62 årsverk. Ansatte i administrasjonen risikerer å måtte flytte arbeidssted fra Forsand til Sandnes.

LES OGSÅ: Vil snyte Nye Sandnes for Preikestolen

– Ingen mister jobben

Rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen, forteller til RA at Nye Sandnes har kartlagt kompetansen til de ansatte i medarbeiderintervjuer. Sivertsen slår fast at ingen vil bli overflødige og miste jobben.

– I prinsippdokumentet som er vedtatt av begge kommunene, står det at alle ansatte er sikret jobb i to år etter sammenslåingen, sier Sivertsen, som mener at de aller fleste ansatte går inn i den nye kommunen med den jobben de har i dag.

– En mulighet vi har sett på er en hybrid-løsning, hvor ansatte kan jobbe noen dager i Forsand og noen dager i Sandnes. Noen funksjoner kan bli delt. Hva som blir i Forsand er usikkert, men det er klart at det er en større rekrutteringsutfordring å ha funksjoner i Forsand enn Sandnes, sier Sivertsen.

På bordet i august

I august får fellesnemnda, som består av syv politikere fra Sandnes og fem fra Forsand, kartleggingen på bordet. Fellesnemnda er besluttende nemnd for den nye kommunen. Her sitter Forsand-ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H).

– Kommunestyret vårt har vedtatt at vi ønsker aktivitet på kommunehuset, sier Dagestad.

– De fleste vil kun merke navnebyttet på kommunen som eneste endring. Det er mest administrative stillinger som står i faresonen for et eventuelt geografisk skifte. Det er klart at dette vekker følelser. Å ikke vite noe sikkert er aldri greit, men vi kan ikke ta snarveier i denne prosessen. Vi må vite sikkert før vi kan si noe mer overfor de ansatte, sier han.

LES OGSÅ: Nye Sandnes skal bli en turistkommune

Mer fra Dagsavisen