Nyheter

– Det kom tøft på

Romsøes Conditori har solgt bakervarer i snart 100 år, men pandemien skapte krise. Nå gjenoppstår Romsøe i ny prakt på Kampen.

– Den kom tøft på, sier daglig leder i Romsøes, Geir Voll, og snakker om koronakrisen som rammet oss alle.

Pandemien har påvirket livene vi lever, og i april måtte ekteparet Geir Voll og Rita Dahl Voll legge ned to utsalg. Nå er bakeriet på Stokkaveien på Kampen gjenåpnet i ny prakt.

– Jeg tror situasjonen kom brått på for mange, men tidene har begynt å snu, sier Geir Voll.

Likevel er ikke samfunnet friskmeldt, noe som er en av grunnene til at Romsøe har lagt om produksjonen.
– Vi må fortsatt være forsiktige. Nå smører vi opp sentralt og leverer ut, og passer på at varene er godt skjermet, sier Geir Voll.

LES OGSÅ: – Vi må ta torget tilbake

Ser lyst på framtiden

For Romsøes Conditori har det vært viktig å bevare troen. I dag ser de lyst på situasjonen.
– Vi måtte se muligheten i situasjonen. Dette må vi få til, tenkte vi. Det ble en slags tenkepause til å forbedre oss, sier Rita Dahl Voll.

Det kommer ofte noe positivt, fra en vanskelig tid. Mellom nedstengning og permitteringer, har alt blitt renovert. Nå har bakeriet på Kampen fått flere sitteplasser både ute og inne. Målet er å skape et uformelt miljø rundt seg, hvor de lokale og forbipasserende kan møtes.

– Vi ville lage det mer koselig. Jeg tror mange har savnet et sted å gå til, sier Geir Atle Voll.

Voll smiler når han snakker om gjenåpningen på Stokkaveien, og skryter av de ansatte.

– Det var herlig! Nå begynner mange av de ansatte å komme tilbake, etter å ha blitt permittert. De stiller opp og virker utrolig glad for å få jobbe igjen, sier Voll.

Samfunnssituasjonen har gjort at bakeriet er nødt til å redusere. Likevel håper Voll at de kan skaffe arbeid til de resterende som er permitterte.
– Vi har lagt ned to utsalg, og det påvirker oss. Takket være gode kunder som kommer tilbake, håper vi å få det til på sikt, sier Geir Voll.

LES OGSÅ: Skipper Worse håper på kommunale midler: – En bønn om hjelp og Strikkeoppfordring delt over 1000 ganger

Nye konsepter

Tidligere var Romsøes et bydelsbakeri med tipping og bakervarer. De har holdt det gående i 95 år, men det er fortsatt mulig å tenke nytt. I dag rettes oppmerksomheten mot å fornye seg.

– Vi prøver å beholde de tradisjonene vi har hatt gjennom tidene, men det er like viktig å få inn nye elementer, sier Geir Voll.

Det er viktig å holde på de gamle, faste kundene. Samtidig vil Romsøe Conditori se nye ansikter.

– Vi skal leve videre i de neste generasjonene også. Med blant annet hjelp fra Ingrid Norheim til konseptutvikling, er bakeriet nå et sted du kan komme å spise frokost, framfor et sted du går raskt inn og ut fra, sier Rita Dahl Voll til RA.

Mer fra Dagsavisen