Sport

Feiret klubben ved å score to

Vidar sikret avansement i cupen, med en solid hjemmetriumf over Vardeneset. Martin Hummervoll feiret Vidars 112. årsdag med to mål.

Følg RA Sporten på Facebook!

Av: ANDREAS BECHENSTEN

Vidar måtte utsette bursdagsfesten noe denne onsdagskvelden. Vardeneset scoret først - allerede etter tre minutter – ved Steffen Klemetsen Jakobsen. Spissen la en fin lobb i nettet bak Vidar-keeper Bjarte Christian Egeland.

Men derfra og inn handlet det meste om bursdagsbarnet.

Snudde på fire minutter

Jeg synes vi startet litt trått. Vi fikk det første målet imot oss. Men så jobber vi oss tilbake i kampen, sier tomålsscorer Martin Hummervoll til RA.

Ikke lenge etter åpningsmålet snudde Vidar kampen på hodet med to raske scoringer. Vetle Hellestø kom alene med keeper og avsluttet et flott Vidar-angrep, som startet med en smart stikker fra Makhtar Thioune. Og bare fire minutter senere sendte Sigve Kleppa Christensen Vidar i føringen med et utagbart skudd i lengste hjørne.

Førsteomgangen var litt varierende, men etter hvert gjør vi som vi skal. Vi dominerer, sier Vidar-trener Roger Nilsen til RA.

Han mener at den ujevne og tørre banen kan ha vært en fordel for VBK i åpningen.

Kanskje kunne vi fått satt spillet litt før, om det ikke var for banen. Her om dagen var den fuktig og fin, men det var den ikke i dag, sier Nilsen.

Feiringen fortsetter

Andre omgang var Vidars alene. Keeper Eivind Meling, som var tilbake på gamle trakter på Lassa i kveld, fikk mer enn nok å gjøre med tidligere lagkamerater i festmodus.

Det var ikke så kjekt for oss, det ser du jo på resultattavla. De var mye bedre enn oss. Men det forventet vi jo at de skulle være også. Vi var avhengig av litt hell i kveld, og det hadde vi ikke, sier keeperen til RA.

Vidar hadde mye ball utover i omgangen, og skapte mange sjanser. Tre av dem gikk inn, til stor glede for den frammøtte ulvefansen.

Selv om han scoret to av dem, er ikke Martin Hummervoll hundre prosent fornøyd med egen uttelling.

Jeg skulle gjerne hatt ett til. Men når man scorer to, og legger opp til et, da bør man vel være greit fornøyd, sier han.
Nå styrer ulvene videre mot en ny cuprunde. Roger Nilsen synes det hadde vært stas å trekke et storlag.

Det hadde jo vært artig å få noen store her hjemme, selvfølgelig. Vi får se, vi tar dem som måtte komme, sier han.

Kampfakta:
Fotball, NM, 1. runde
Vidar - VBK 5-1 (2-1)
Lassa Gress, ca. 200
Mål: 0-1 Steffen Klemetsen Jakobsen (3), 1-1Vetle Hellestø (12), 2-1 Sigve Kleppa Christensen (16), 3-1 Martin Haaland (47), 4-1 Martin Hummervoll (64), 5-1 Martin Hummervoll (90)
Vidar (4-5-1): Bjarte Christian Egeland – Daniel Berntsen, Georg André Danielsen, Kristian Høvring – Erik Steen, Sigve Kleppa Christensen, Andreas Haukland Westlye, Petter Larsen Stolsmo, Vetle Hellestø, Makhtar Thioune, Martin Hummervoll
Vardeneset (4-4-2): Eivind Meling, Ørjan Aronsen Ellingsen, Kristian Kaldhol Moldvær, Thomas Øystein Østvold, Cato Rygg Osberg, Morten Vadla, Matias Kleppe Reinsnos, Tobias Rød, Kristian Ågesen Håvarstein, Steffen Klemetsen Jakobsen, Sindre John Salte Beer Dunseth
Gule kort: Sindre John Salte Beer Dunseth, Morten Vadla, VBK
Dommer: André Bjørgen Birkeland, Djerv 1919, SK