Sport

Fortjent Storhamar-seier i kamp 1

Storhamar feide Oilers av isen i den første perioden og la grunnlaget for en grei seier i den første kampen i semifinaleserien. Oilers kom bedre med mot slutten av kampen, men var på etterskudd fra start til mål.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

60.min: Der er kampen over, og sett under ett er det veldig fortjent at Storhamar vinner den kampen her. Vertene var overlegene den første perioden og kunne ledet med både fire og fem mål, men ut over i midtperioden jobbet Oilers seg inn i det. Den siste halvannen perioden var mye bedre enn den første halvannen perioden, så får vi se om det er et tegn på at Oilers har funnet en liten nøkkel inn mot søndagens andre kamp.

59.min: Så bryter det ut nok et mini-slagsmål nede i hjørnet etter en boarding fra Troy Josephs. Han får to minutter, mens Phil Lane får to minutter for roughing, Det gjør også Dahlstrøm.

58.min: MÅÅÅL. 5-2. Storhamar avgjør kampen, og det er Christian Larrivée som får æren av å punktere denne kampen.

56.min: Oilers rir greit av nok et undertall.

54.min: Ny utvisning på OIlers. Denne gang er det Johannes Johannesen som må sette seg i to minutter for holding.

52.min: Morley finner Lucia nok en gang foran mål. Det er godt med trafikk foran kassa, men Lucia får ikke sneket pucken i mål denne gangen.

48.min: Holm må ut i full strekk igjen for å redde et langskudd.

46.min: MÅÅÅL. 4-2. Mario Lucia reduserer for Oilers etter godt forarbeid av Morley.

43.min: Christian Bull med en god skuddmulighet, men skuddet smeller like over.

41.min: Tredje periode er i gang.

2.periode:

40.min: Storhamar begynte midtperioden akkurat som de avsluttet den første, med å score. Vertene har vært best også i denne perioden, men har ikke vært så overlegne i denne perioden. Oilers fikk sin redusering etter et godt angrep regisert av Jonas Djupvik Løvlie, men det er er fortsatt langt frem for Oilers i denne kampen.

40.min: Oilers klarer ikke å score i dette overtallet heller.

38.min: Andreas Øksnes får to minutters utvisning for slashing. Oilers spiller de siste to minuttene i overtall.

35.min: Etter Oilers' redusering har gjestene kommet litt mer med i kampen, men fortsatt er det Storhamar som er farligst frempå når de kommer til sjanser.

31.min: Storhamar med et par brukbare skuddmuligheter, men Oilers rir unna undertallet.

29.min: Oilers pådrar seg nok en utvisning, og denne gang er det for å ha for mange spillere på isen. En fullstendig idiotisk utvisning, som fører til en del gruff på benken. Robin Haglund Mathisen soner den.

26.min: MÅÅÅÅL. 4-1. Oilers reduserer ved Jonas Djupvik Løvlie. Tar selv med seg pucken gjennom midtsonen, spiller vegg han også med en lagkamerat og får pucken igjen. Alene med keeper gjør han ingen feil. Meget bra av Løvlie.

24.min: Storhamar spiller Oilers' egen seierssang over høytaleranlegget bare fire minutter ut i midtperioden. Det er noen som er cocky på bakrommet her i hvert fall etter vertenes pangstart på denne serien.

23.min: MÅÅÅÅL. 4-0. Storhamar starter der de slapp i den første perioden. Aron Irving spiller vegg med en lagkamerat før han banker pucken i mål. Klasseavslutning av mannen med gullhjelmen.

21.min: Midtperioden er i gang. Oilers rir greit av de 20 sekundene i undertall i starten av perioden.

1.periode:

20.min: Der er første periode ferdigspilt, og det er ikke noe annet å si enn at Oilers har blitt fullstendig spilt av isen i denne perioden. Storhamar har vært fryktelige gode, og veldig effektive i sine to første overtall. Det har satt tonen for kampen, og Storhamar har produsert sjanse på sjanse og kunne fort ledet med både fire og fem mål etter denne perioden.

20.min: Kjempemulighet for Storhamar. Irving skyter og skuddet går rett på Thoresen. Han prøver å styre pucken inn under nettaket, men den går såvidt over. Storhamar langt mer giftige i sitt overtall og der er det bare en kanonredning fra Henrik Holm på skuddet fra Svensson som hindrer 4-0.

19.min: Ulf Andersson med nytt godt slagskudd, men den blir reddet av Holm. Så må Vigier sette seg i to minutter for å holde motstanders kølle.

18.min: Greit overtall av Oilers, men i motsetning til Storhamar klarer ikke gjestene å få pucken i nettet i eget overtall.

16.min: Tominutter på Patrick Thoresen for å forsinke spillet.

14.min: Det er forøvrig ikke bare Mats Larsen Mostue som er fra Hamar som ikke spiller for Storhamar i kveldens oppgjør. Også dommer Roy Stian Hansen er fra Hamar, og har tidligere spilt for Storhamar.

12.min: MÅÅÅÅL. 3-0. Storhamar scorer igjen, og denne gangen med det litt heldigere sorten. Pucken blir lagt foran mål, og det er tidligere Oilers-spiller Eirik Salsten som er borti pucken. Holm redder, men uvitende om det selv får Salsten pucken over streken. Dommerne sjekker om det var med skøyten eller ikke, men godkjenner målet.

10.min: Oilers henger overhodet ikke med her i CC Amfi nå, og Storhamar skaper den ene sjansen etter den andre. Ulf Andersson er den siste til å få en stor mulighet, da han kommer alene med keeper på tre-fire meters hold. Skuddet reddes av Holm.

9.min: Erik Salsten kommer alene med Holm, men klarer ikke å overliste sin tidligere lagkamerat i Oilers.

7.min: Morley med en avslutning for Oilers, men den treffer bare vantet bak mål.

6.min: MÅÅÅÅL. 2-0. Storhamar scorer igjen, og igjen er det i overtall. Troy Josephs plukker opp pucken etter en duell nede ved vantet og tar et par steg inn i banen og fyrer den opp i nettaket. Marerittstart for Oilers.

5.min: Lane går knallhardt til i en duell med Mikael Dokken, som blir liggende. Det utarter seg til slagsmål og dårlig stemning. Folk på tribunen ønsker seg matchstraff på Lane. Får to+ti minutter for takling mot hodet, og to minutter for roughing. Burlon får to minutter for roughing. På Storhamar får Dahlstrøm og Irving hver sin tominutter for roughing. Dermed to minutter overtall igjen for vertene.

3.min: MÅÅÅÅL. 1-0. Storhamar tar ledelsen, og det er mannen med gullhjelmen som sender vertene i ledelsen. Aron Irving banker pucken i mål, på pasning fra tidligere Oilers-back Kurt Davis.

2.min: Hamars egen Mats Larsen Mostue får dagens første utvisning. To minutter i overtall for Storhamar.

1.min: Der er semifinaleseriene for Oilers og Storhamar i gang.

Før kamp:

Da var dagen kommet, og den første semifinalen i det som trolig blir en tett og jevn batalje om finaleplassen i årets NM-sluttspill er her. Storhamar har hjemmebanefordelen, og derfor starter vi også på Hamar denne fredagen.

Oilers og Storhamar var jevne i grunnserien, der lagene vant tre kamper hver. I sluttspillhistorien har Oilers heller aldri møtt noe annet lag flere ganger enn Storhamar, og etter en tung start der Storhamar vant de fleste oppgjørene har Oilers de siste årene gått seirende ut av seriene.

Jacob Lagace er i full trening etter smellen han fikk i sjette kvartfinale, men fredagens kamp kommer i tidligste laget. Markus Søberg står også over oppgjøret i CC Amfi, mens kaptein Kristian Forsberg er tilbake og leder rekkene.

Hamargutt Mats Larsen Mostue er tilbake i hjembyen.