Nyheter

Slutt for SnapKollektivet

Etter fire år med suksessen Snapkollektivet, avslutter Luisa Fernanda del Mar snapchateventyret. Fredag 26. juni var det over

– Det er vemodig, men nå er det tid for å prioritere annerledes, sier tobarnsmoren.

Luisa Fernanda del Mar var med på å starte det som utviklet seg til å bli en arena å henvende seg til, spesielt om ulike tabubelagte temaer. For del Mar har feminisme og antirasisme vært spesielt viktig.

– Vi var bare en gruppe som i utgangspunktet drev med blogging, som ønsket å lage en felles Snapchatkonto. Etter hvert fikk vi flere og flere følgere og det ble ganske populært, sier hun.

LES OGSÅ: Oppfordrer til å prate om rasisme (+)

Ærlige

Noe av det viktigste for dem bak SnapKollektivet har vært å være så åpne og ærlige som mulig. Ofte har de diskutert kvinnerelaterte saker som for eksempel underlivsproblematikk og kvinners helse generelt. Poenget har vært å gi et innblikk i vanlige kvinners hverdag.

– Det har vært veldig viktig å være autentiske og åpne, og gi større plass til kvinner i offentligheten, sier del Mar.

Diskusjonene rundt kvinners helse gjorde blant annet at SnapKollektivet var nominert til Jenteprisen flere ganger. Dette er noe de har vært stolte av.

– Ettersom kvinner og kvinners helse har vært en av kjernesakene våre er det veldig gøy, sier del Mar.

Hun er opprinnelig fra Colombia, og kom til Norge sammen med foreldrene da hun var barn. Mye av tiden i Snapkollektivet har hun brukt på å snakke om flykningrelaterte problemer. Det var også gjennom kontoen hun først uttalte seg åpent rundt dette.

LES OGSÅ: «Battys» blytunge vår: – Noen dager burde jeg nok bare gått hjem (+)

Ser fremover

Nå har derimot tiden kommet for å se i en annen retning. Del Mar er student og mamma til to, som krever sitt i hverdagen.

– Nå skal jeg legge energi i å være mamma, samt studier og andre prosjekter jeg har følt jeg har satt på vent. Det blir annerledes og litt rart, men det er sånn det er, sier hun til RA.

Del Mar er aktiv i Rødt, og har tidligere vært i bystyret for SV. I Rødt har hun ingen verv, men er førstevara i Hillevåg bydelsutvalg.

– Jeg er nok mer en grasrotaktivist enn lokalpolitiker, sier hun.

Hun håper Snapkollektivet har vært med på å gi kvinner større plass i offentligheten, samt normalisere ting det av og til er vanskelig å snakke om.

– Jeg fortsetter aktivismen min på Instagram, slik jeg alltid har gjort, sier hun.

LES OGSÅ: Slik var juni for hotellene i byen

Mer fra Dagsavisen