Sport

Lagacé-takling innrapportert til DISU

Players Safety har vurdert taklingen fra Jacob Lagacé til å være alvorlig nok til å viderebringes til DISU. Dermed er det fare for at kanadieren blir ilagt en karantene i løpet av dagen.

Følg RA Sporten på Facebook!
Jacob Lagacé var virkelig i begivenhetenes søkelys i den andre semifinalekampen mellom Oilers og Storhamar søndag. Først taklet han Storhamars superstjerne Patrick Thoresen, slik at han ble skadet og ikke kom ut på isen igjen, i første periode. Deretter scoret han utligningsmålet til 1-1, før han bare minutter senere satte inn en krysstakling på Christian Larrivée som han fikk 2+10 minutter for.
Etter kampen var Storhamar-trener Fredrik Söderström klar på at han mener Lagacé burde vært sendt i garderoben, og regnet med at Players Safety-utvalget kom til å kikke på situasjonen der Lagacé taklet Larrivée bakfra inn i vantet.

Det var en takling vi måtte få avklart med dommerne slik at vi vet hva vi kan forholde oss til. De bekreftet til meg at det skulle ha vært en fem minutters utvisning på den taklingen nå etter kampen. Dommerne er, som alle oss andre, ikke feilfrie. Jeg er glad at de innså at det var feil slik at vi vet hvordan vi skal forholde oss til taklinger, sa Söderström til RA etter kampen.