Sport

Lane avgjorde for Oilers

Oilers tok imot Storhamar til den andre semifinalekampen i DNB Arena. Etter overtid endte kampen 3-2 til Oilers. Vi fulgte kampen live.

Av Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

4. periode (sudden death)

61 min: MÅÅÅÅÅL 3-2 Luc Snuggerud ender med pucken etter dropp fra Markus Vikingstad. Snuggerud skyter pucken i retning mål, og den blir styrt videre bak Oskar Östlund av Phil Lane. Oilers vinner denne kampen og utligner til 1-1 i kamper mot Storhamar. Henrik Holm og Troy Josephs kåres til de to lags beste spillere.

61 min: Storhamar slår pucken til icing. Det skal droppes i offensiv sone for Oilers.

61 min: Pucken er droppet i DNB Arena, og sudden death er i gang. Det første laget som scorer nå vinner kampen. Storhamar kan gå opp i 2-0 i kamper, mens Oilers jager utligning av semifinaleserien.

3. periode

60 min: Den tredje perioden, som ender 2-1 til Oilers, er ferdigspilt. Det står 2-2 i DNB Arena og kampen går til overtid. Det skal spilles sudden death med fem mot fem i vanlige perioder på 20 minutter helt til vi har en vinner!

58 min: Oilers vinner pucken og går i angrep. Ulriksen får avsluttet, men Storhamar blokkerer pucken.

58 min: Mål 2-2 Timeouten til Storhamar ser ut til å ha hjulpet. Troy Josephs skyter pucken i lengste fra venstre vingposisjon.

58 min: Storhamar tar timeout.

57 min: MÅÅÅÅÅL 2-1  Rokseth legger pucken mot mål, Vigier tar pucken etter blokkeringen og sender DNB Arena til himmels!

55 min: Det opplyses om 3185 tilskuere under kveldens oppgjør.

53 min: Zettegren med en virkelig farlig sjanse for Storhamar, Henrik Holm redder.

53 min: Lagaces tominutter er ferdig sonet, men Lagace blir ute resten av tredje periode på grunn av sin personlige timinutter. Nå er det powerbreak i DNB Arena med 07.07 igjen på kuben.

51 min: I spill fire mot fire skapte Oilers en virkelig farlig sjansebonanza mot slutten. Pucken gikk ikke i mål, og Svensson returnerte til isen.

50 min: Overtallet er i gang, og Jacob Lagace tar ut Christian Larrivee med en ordentlig suser bakfra. Lagace idømmes 2+10 minutter for takling bakfra, mens Larrivee blir hjulpet av isen og ut i garderoben.

49 min: Storhamars førstecetner, Victor Svensson, sender køllen i ansiktet på Luc Snuggerud. Det blir to minutter i utvisningsboksen for Svensson, og Oilers spiller overtall!

48 min: Holm redder et skudd fra Storhamar, hvor Troy Josephs nok en gang dunker i Holm. Det blir hett rundt Holm hvor flere spillere blir stående i en klynge for knuffing før dommerne får roet situasjonen.

46 min: MÅÅÅL 1-1 Phil Lane skyter et hardt skudd som Östlund gir retur på. Returen plukkes opp av Jacob Lagace som setter fyr på DNB Arena når han sender pucken forbi Östlund! Enkel hockey fra Oilers, som gir resultater!

44 min: Kjetil Martinsen fullfører en hardt takling på Johannes Johannesen i vantet, som har ryggen til. Johannesen ser ut til å riste det av seg da han går og bytter.

43 min: Mikael Dokken skyter rett i en Oilersspiller etter at det er blåst av for offside. Det ender med litt knuffing.

42 min: Mario Lucia vinner pucken i egen sone og setter i gang angrepet for Oilers. Pucken ender hos Vigier som skyter, via en Storhamarback, over vantet.

41 min: Pucken er droppet i DNB Arena etter den andre pausen, og tredje periode er i gang. Har Oilers samlet seg i pausen, eller vil Storhamar fortsette i dette sporet? Svaret får vi i løpet av de neste 20 minuttene med hockey!

2. periode:

40 min: Andre periode er slutt, og Oilers må nå bruke pausen til å finne ut av hvordan de skal få pucken forbi Oskar Östlund i Storhamarmålet. Det står 0-1 i DNB Arena, og skuddstatistikken for andre periode endte 7-15.

39 min: Storhamar er farlig frempå, men ingen klarer å styre skuddet fra Johansson. Holm blokkerer pucken, dropp i Oilers sin sone,.

38 min: Forsberg og Lane fullfører hver sin takling i offensiv sone. Det smeller godt!

36 min: Oilers klarer å holde ut undertallet.

35 min: Storhamar presser på, men Patrick Ulriksen får klarert pucken ut av sonen for Oilers. Oilers benytter anledningen til å bytte spillerne, som var slitne!

34 min: I jakten på utligning drar Jacob Lagace på seg en utvisning for hekting i offensiv sone. Når Storhamar spiller videre med avventende utvisning mot Lagace blir han taklet, og til slutt overtar Oilers kontroll på pucken. Nå er det undertallskriging for Oilers i DNB Arena!

31 min: Mål 0-1 Troy Josephs sender Storhamar i ledelsen etter å ha kommet fra bak mål. Han lirker pucken forbi en ellers så stabil Henrik Holm.

30 min: Oilers startet overtallet med et godt backskudd fra Johannes Johannesen. Etter dette ble det ikke etablert et godt overtall. Oilers fikk ikke noe ut av dette undertallet, og det blir nå dropp i midtsonen etter at Josephs kjører over Henrik Holm som mister hjelmen sin.

28 min: Unggutten Thomas Berg-Paulsen blokkerer et hardt slagskudd fra Øksnes, til stor applaus fra spillerboksen. Øksnes pådrar seg en to minutters utvisning for høy kølle i etterspillet.

25 min: Fjerderekken til Oilers jobber hardt i offensiv sone og skaper mange sjanser mot et solid Storhamar. Tre klare målsjanser på rappen ender ikke med mål, men Oilers har løftet seg flere hakk fra det de viste i første periode!

23 min: Storhamar er ikke redd for å fullføre taklingene i DNB Arena i kveld, temperaturen på isen er høy!

22 min: Ungdomsrekken, med Phil Lane, er på isen og markerer dette med en vakker målsjanse fra Thomas Berg-Paulsen.

21 min: Pucken er droppet og andre periode er i gang i DNB Arena.

1. periode:

20 min: Første periode ble en målløs affære, og endte 0-0. Storhamar vinner periodens skuddstatistikk 14-9. Begge lag har hatt gode muligheter, men ingen har klart å ta ledelsen!

16 min: Det ville seg ikke for Oilers i dette overtallet, men Oilers beholder pucken i offensiv sone også etter at Storhamar er fulltallige.

14 min: Kjempemulighet for Oilers! Johannesen skyter fra backposisjon, Östlund redder og Mario Lucia sender avgårde returen. Dessverre for Oilers står Östlund godt plassert i Storhamarmålet. Storhamar får en spiller tilbake på isen.

14 min: Under Oilers sitt overtall får Storhamars Joel Johansson to minutter etter en tripping på Jacob Lagace. Nå skal det spilles 35 sekunder med fem mot tre for Oilers.

12 min: Storhamars Jimmy Andersson får to minutters utvisning for å holde Mats Mostues kølle. Oilers med powerplay!

11 min: Massivt press fra Storhamar, det ender med at Holm blokkerer pucken. Oilers benytter anledningen til å bytte spillere.

10 min: Etter en feilpasning fra Johannesen spiller tidligere Oilersspiller Kurt Davis opp Christian Bull, som skyter pucken via David Morley og over vantet.

9 min: Oilers forsvarer seg bra mot Storhamar. Det er et virkelig revansjesugent Oilers som rir av utvisningen. Pucken skal nå droppes til høyre for Henrik Holm med et tre sekunder igjen av utvisningen til Magnus Hoff.

7 min: Undertallet starter bra for Oilers. Kristian Forsberg vinner pucken i egen sone og stormer i angrep. Han får pucken på mål, men klarer ikke å finne veien forbi Oskar Östlund i Storhamarmålet.

7 min: Magnus Hoff får en to minutters utvisning for å holde motstanderens kølle. Før Oilers skal spille undertall er det powerbreak.

5 min: Johannesen skyter pucken i retning mål fra blålinjen, men det blir blokkert av lagkompis Greg Mauldin. Storhamar vinner pucken og går i angrep hvor Zettegren skyter, men den går utenfor.

3 min: Svensson spiller opp Storhamars Patrick Thoresen som er nær å sende hedmarkingene i ledelsen. Oilers vinner pucken og bryter ut av sonen.

2 min: Etter to minutter av kampen har ingen av lagene løsnet skudd på mål.

1 min: Pucken er droppet og kampen er i gang.

Før kampen:

Før kveldens oppgjør leder Storhamar 1-0 i kampen om finaleplass i NM-sluttspillet. Fredagens oppgjør, som endte 5-2 til Storhamar, var det første av det som kan bli syv kamper for å avgjøre hvem, som skal til finale.

Henrik Medhus og Brandon Burlon har blitt vraket av Oilerstrener Todd Bjorkstrand. Burlon må se kampen fra tribunen på grunn av at det er åtte utlendinger i troppen, og syv kan benyttes.

Jacob Lagace er tilbake etter skaden han fikk under siste kvartfinalekamp mot Sparta, da Tommy Kristiansen ble idømt karantene.

Oilers stiller med følgende mannskap foran Henrik Holm:

1. rekke: Luc Snuggerud, Dennis Sveum - Greg Mauldin, Kristian Forsberg, Jacob Lagace

2. rekke: Patrick Ulriksen, Johannes Johannesen - Mario Lucia, Stephan Vigier, David Morley

3. rekke: Daniel Rokseth, Mats Mostue - Thomas Berg-Paulsen, Markus Vikingstad, Phil Lane

4. rekke: Jørgen Kvål, Robin Haglund Mathisen (ekstraløper) - Peter Lorentzen, Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff