Sport

Madla knep seieren i Polturneringen

Tittelforsvarer Vardeneset måtte seg slått av Madla i Polturneringen.

Tekst: Frode Olsen

Vardeneset spilte i helgen sin 20. finale i Polturneringen, og i sin ellevte finale på rad, var det et heltent lag som sto klart til å duellere mot Madla. Det ville seg ikke for Vardeneset i 2018, og Madla vant dermed sin første Polturnering siden 2015, 3–1.

Resultatet kunne i realiteten gått begge veier. Den største forskjellen på lagene før hvilen, var situasjonen da Lars Erik Dahl på lekkert vis ble spilt gjennom alene mot keeper. Madla-spissen beholdt roen og sendte Madla fortjent i ledelsen.

Lars Erik Dahl jobbet så godt at han måtte ut med krampe. Han scoret kampens første mål alene mot keeper i første omgang. Foto: Frode Olsen

Det gikk nesten halvannen omgang før Vardeneset bestemte seg for å gire ned. Daniel Olsen var kjappest frampå da Madlas keeper ga retur på et heftig langskudd. Fortjent utlignet han behersket til 1–1.

Straffespark

Mot slutten kunne det fort ha blitt flere mål til Vardeneset, men istedenfor fikk Madla et korrekt idømt straffespark til sin fordel. Det sto kun få minutter igjen på klokken da Christoffer Talge satte ballen kontant i nettet. På overtid fastsatte Martin Sveingard sluttresultatet til 3–1.

###

Christoffer Talge blir gratulert for sin scoring seks minutter før slutt.

Det var Morten Tønnessen som ledet Madla-gjengen fra benken.

– Det passer jo alltid  å vinne. Vi setter veldig pris på Polturneringen. Dette er en utmerket anledning til å forlenge sesongen med det spillerne synes er aller kjekkest, nemlig kamper. Vi bruker også anledningene hver høst til å la unge spillere slippe til. Det ble en jevn finale som vi avgjorde i en god periode fra Vardeneset, sier daglig leder i Madla, Morten Tønnessen.