Sport

Nok en storseier for Sola

En solid førsteomgang hjemme i Åsenhallen sikret langt på vei Solas seier nummer 13 på rad i 1.divisjon søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola har feid gjennom 1. divisjon og ikke møtt den helt store motstanden i de aller fleste kampene de har spilt til nå, og søndagens oppgjør mot Charlottenlund hjemme i Åsenhallen var intet unntak.

Den gulkledde seiersmaskinen tok kommandoen fra start, og ledet fra første til siste sekund. Som i mange av Solas kamper dro serielederne sakte, men sikkert fra og det var også tilfellet i det første kvarteret i søndagens hjemmekamp. Da ledet Sola nemlig bare med to mål, men fra stillingen 9-7 gikk Sola til pause på stillingen 22-13.

Aasheim banens beste

Luken på sju mål som Solajentene åpnet opp det siste kvarteret i første omgang, som de vant med 13-6, åpnet opp den luken vertene trengte for å vinne. Den andre omgangen var mye lik som det første kvarteret, og Sola gjorde det de trengte for å sikre seg nok en kontrollert seier.

Gjennom store deler av den andre omgangen ledet Sola med ti, elleve og tolv mål. På det meste ledet vertene med tretten mål, men til slutt endte seiersmarginen på tolv mål. Kaja Haugseng fikk æren av å sette inn Solas 39. mål og fastsette sluttresultatet til 39-27.

Oda Aasheim ble kåret til banens beste og ble Solas toppscorer med sju mål, tett fulgt av Malin Holta og Line Ellertsen med seks. Seieren var Solas 13. strake i ligaen, som gjør at serielederne strekke ledelsen på fem poeng ned til Aker som ikke spiller igjen før i slutten av måneden.