Navn i nyhetene

Fikk endelig sin Natasa

NAVN I NYHETENE: Varaordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli (Frp), fikk omsider giftet seg med sin kjæreste Natasa denne uken. – Dette er en fantastisk start på sommeren.

Hvem: Pål Morten Borgli (52)
Hva: Frp-politiker og varaordfører i Sandnes kommune. Giftet seg 25. juni med bosniske Natasa.

– Gratulerer så mye som nygift. Jeg antar at jeg snakker med en meget lykkelig varaordfører nå. 
– Tusen takk, og ja, ja, ja, ja. Dette er en fantastisk start på sommeren. Vi har strevd mye de siste månedene, og endelig fikk vi ordnet alt denne uken, så det var veldig bra.

– Dere ble nødt til å vente lenge før dere endelig kunne gifte dere. Fortell hva som skjedde. 
– Det var veldig uvirkelig. Ettersom Natasa og jeg er fra forskjellige land trengte vi papirer fra myndighetene, som det tok lengre tid enn antatt å få. Vi fikk papirene 11. mars, Natasa sa opp jobben sin i Bosnia 12. mars, og 13. mars stengte landegrensene. Det har vært mange nye datoer underveis, men vi må jo også forholde oss til koronaviruset på samme måte som resten av verden. Nå ser vi endelig kun framover, og ikke bakover.

– Hvordan var bryllupet? 
– Det var en flott dag og bryllupet sto virkelig til forventningene. Vi fikk rigget det til på kort varsel, og fordi jeg har en såpass stor kjærlighet for Sandnes var alt handlet der. Alt av mat, klær, hotell, gull og glitter. Vi feiret på nye Øster Hus Arena, og det hele var magisk, selv om vi ikke fikk invitert alle vi ønsket. Vi hadde 36 gjester.

– Det høres ut som et fint og intimt bryllup?
– Vi måtte gjøre det sånn, men vi skulle selvfølgelig ønsket at hennes familie kunne vært til stede. Heldigvis hadde vi alle mine søsken med sine og felles venner av oss som gjester.

– Hvordan har denne ventetiden vært? 
– Teknologien har gjort det mulig å se hverandre på FaceTime, og så har vi funnet trøst i at det har vært slik i hele verden. Det har likevel vært et vanvittig savn, men desto større var gleden da hun kom til Sandnes. Jeg fridde i romjulen, og vi kom raskt i gang med papirarbeidet. 20. januar fikk jeg et hjerteinfarkt, og plutselig skulle alt ordnes midt oppe i dette. Vi hadde først håper at vi kunne gifte oss 16. april, men da verken den datoen eller 9. mai så ut til å gå, satset vi på 20. juni. På grunn av karantenereglene måtte bryllupet utsettes nok en gang. Selv skulle jeg vie mange i helgen, så da falt valget på torsdag 25. juni.

– Du prioriterer altså de andre innbyggerne i Sandnes framfor eget bryllup?
– Ja, det gjorde jeg. Jeg må forsikre meg om at andre har det kjekt, og så tenkte jeg at det hele kom til å ordne seg for oss.

– Dere ble viet av ordfører Stanley Wirak. Hvordan var det? 
– Han var strålende, og det var veldig kjekt. Han sa flotte ord til både Natasa og meg.

– Selv har du viet nærmere 150 par siden kommunen tok over ansvaret for borgerlige vielser i 2018, og ingen andre politikere i Sør-Rogaland har viet flere par enn deg. Hva tenker du om dette? 
– Det er utrolig kjekt. Jeg skal holde mange vielser i sommer også. Det kommer en del par fra andre kommuner, og faktisk tror jeg ingen politikere i Norge har viet flere enn meg.

– Hva skjer videre for det ferske ekteparet? Koronaviruset sørger kanskje for en utsatt bryllupsreise også?
– Vi har bestemt oss for å ta en liten bryllupsreise til hytta i Mandal om ikke så lenge. Natasa er veldig glad i å kjøre båt, så vi skal fiske en god del og kose oss. Ellers skal vi ta oss en tur til familien hennes i Bosnia etter hvert, og det gleder jeg meg veldig til.

LES OGSÅ: Vil kjempe for frihet

– Over til de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg har alltid likt å lage mat, så kokebøker har betydd mye for meg.

– Hva gjør deg lykkelig?
– Når de rundt meg har det bra.

– Hvem var din barndomshelt?
– Videospilleren kom inn i min barndom og da var Bruce Lee den store helten.

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– At jeg aldri klarer å si nei.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da skjer det i London på en perfekt lørdag med Queens Park Rangers-kamp.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Det er mye, men først og fremst retten til å bestemme over eget liv og likeverd.

– Er det noe du angrer på?
– Jeg er ikke en som går rundt og angrer, men et valg jeg gjorde en gang skulle jeg vært foruten. Velger likevel å holde det for meg selv.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Jeg ville hatt både Trump og Putin der. Jeg skulle fått de to til å gå sammen om å sikre frihet for mennesker som holdes i de kriminelles klør og utnyttes på det groveste.

Mer fra Dagsavisen