Nyheter

Har laget 3000 skap på seks år

Arbeidstakerne i varig tilrettelagte arbeidsplasser på Allservice Kvaleberg, laget i går dataskap nummer 3000. Det ble feiret!

Varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) er et statlig tiltak som gir arbeidstilbud til personer som har problemer med å få arbeid innenfor det ordinære arbeidslivet. På Kvaleberg er det nå 62 mennesker som har en slik arbeidsplass. Av disse jobber mellom 5 til 10 med å bygge dataskap, en av dem er Tomaz Marcin Kicinski.

Tomaz Marcin Kicinski er en av flere ansatte ved Allservice som har vært med å lage de 3000 dataskapene bedriften nå har produsert. I går ble milepælen feiret.

– For å jobbe med dette må man holde hodet kaldt, for det er veldig lett å gjøre feil, sier han til RA.

I løpet av seks år har de laget 3000 dataskap, den siste fullførte de i går.

Tale, marsipankake og kaffe måtte til på den storslåtte markeringen.

– Det er kjempekjekt å feire dette. Det er veldig gøy for de som jobber her å få lov til å gjøre avanserte og utviklende oppgaver, sier Ståle Johan Knutsen, administrerende direktør i Allservice.

LES OGSÅ: Kyllingstad: – Ikke lønnsomt for leverandørene

Gjør alt

Avdelingen er hovedleverandør av dataskap til Marlink, en internasjonal aktør i satellittkommunikasjon. Det er de som bestiller alle dataskapene, før de selger de videre til sine kunder.

– Vi begynte i det små for ganske mange år siden, men vi har bare gitt de mer og mer siden de klarer seg så bra. De er hele tiden også interessert i nye utfordringer, sier Rikard Anderson, lagersjef for Marlink.

I begynnelsen bygget Allservice transportkasser for Marlink. Etterhvert fikk de flere forespørsler, og nå gjøres hele monteringsjobben på Kvaleberg. Dette innebærer monteringen av elektronikkdeler, installasjon av programvare og at nødvendig datautstyr rigges opp.

Kicinski forteller at det kan være vanskelig. Det er derfor viktig å konsentrere seg, for gjør man feil er det vanskelig å rette opp.

– Jeg synes det er så fantastisk at det er en VTA-bedrift som jobber med noe med noe så avansert som dette, sier Patrik Wallgren, markedsansvarlig i Allservice.

LES OGSÅ: – Det verste er nok foran oss, spesielt i Rogaland

Verdensklasse

Etter hvert som fakturaene fra Kvaleberg ble større, fikk de oppmerksomheten til Marlinks hovedkontor i Paris, Frankrike. De lurte på hvem fakturaene var fra og ønsket å se om noen andre kunne gjøre jobben rimeligere, men med samme kvalitet. Resultatet ble en stor internasjonal gjennomgang for å se hvor det var billigst å lage og gjøre jobben.

– De konkluderte med at det var best pris og kvalitet hos Allservice Kvaleberg, sier Wallgren. I tillegg fant de ut at feilprosenten gikk ned da VTA-avdelingen stod for jobben. Anderson er veldig imponert over arbeidstakerne.

– Det arbeidet de gjør her har vært kjempe for oss. Både på kvalitet, pris og servicenivå, sier han.

LES OGSÅ: Disse krisetiltakene mener bedriftene i Rogaland funker

Stolte arbeidstakere

Wallgren forteller at det er stor stolthetsfølelse knyttet opp mot arbeidsplassen blant arbeidstakerne. De ansatte og veilederne synes det er fantastisk. Det viktigste for dem er at livskvaliteten til arbeidstakerne er best mulig.

– Alle kan, det handler om tilrettelegging, det handler om å vanne blomsten på rett sted. Vi jobber med å finne oppgaver som gir mestring og godfølelsen, sier Wallgren.

Mer fra Dagsavisen