Nyheter

Ny restaurant satser på økologisk i Pedersgata

Pedersgatas nyeste restaurant åpner i dag dørene. Bak står småbarnsforeldrene Elisabeth Kress og Ola Klepp.

– Den første uken er fullbooket og uke to begynner å fylle seg opp nå, så vi er kjempeglad for det, sier Elisabeth Kress til RA.

Forbipasserende kikker nysgjerrig inn gjennom de store vinduene som vender ut mot gata. På innsiden sitter ekteparet med det nyeste tilskuddet i familien, Penelope. To av dem virker overraskende rolig, og den tredje har allerede sovnet.

– Det er bare på utsiden vi virker avslappet, sier Ola Klepp, som tidligere var kokk på gourmetrestauranten RE-NAA.

På restauranten som har fått navnet K2, er han sjefkokk mens kona Kress er daglig leder. Her vil de servere en sesongbasert sjuretters meny som både er kortreist og bærekraftig. Målet er også at det skal være økologisk.

Paret har og med seg kokkene Erik Norland, Mari Rosland, Vilde Syvertsen og flere lokale samarbeidspartnere.

– Vi vil ha en kjekk restaurant og en arbeidsplass med ansatte som har det godt, hvor vi kan lage god mat og ha samarbeidspartnerne vi er stolte av, sier Kress.

LES OGSÅ: Slik blir nye Hotel Victoria

Baby og restaurant 

Restauranten er ikke det eneste som er nytt for paret. For tre måneder siden ble datteren født, kun tre dager etter overtakelse av lokalet. Kress er i full mammapermisjon, noe som betyr at Klepp tar jobben som daglig leder fram til hun er tilbake.

– Han får dobbelt opp på restauranten og jeg får dobbelt opp hjemme, sier hun.

Begge har alltid vært klar på at de ønsker både familie- og arbeidsliv. Valget om å ha åpent fire dager i uken, framfor mer, var derfor enkel.

– Vi har alltid snakket om at vi både vil ha barn og restaurant, så vi må finne en balanse på det, sier Klepp.

Selv om Kress er i mammaperm, er hun like spent og urolig, og skulle helst hatt kamera i restauranten slik at hun fikk med seg alt. Istedenfor blir det et par meldinger til mannen, og etter hvert kanskje en kaffe på trilletur.

LES OGSÅ: Ferie på budsjett: – Ganske unikt det vi har utenfor

Borte bra, hjemme best 

Restauranten som ligger i Pedersgata 69 var tidligere en rørleggerbedrift som ble totalrenovert da paret tok over. Begge er godt fornøyd med plasseringen og føler seg spesielt godt tatt imot av naboene som både ser inn vinduene, vinker og av og til og kommer innom for å si hei.

– Jeg tror det er noe med at det er vår by. Vi har bodd i flere forskjellige byer, men jeg kjenner at det å gjøre det hjemme er helt spesielt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle kjenne på det så sterkt, men det har jeg faktisk, sier Kress.

– Vi er så fornøyd med beliggenheten! Jeg har troen på at byen vokser. Det er ingenting som er bedre enn at det kommer mer næring her, sier Klepp.

LES OGSÅ: – Ferier i Norge og Stavanger-regionen, landet trenger det

Tilpasningsdyktige

Selv om de ikke har blitt påvirket av korona, har de sett hvordan det har påvirket mange andre i bransjen. De har derfor sett på alternative konsepter og muligheten for å snu seg rundt.

– Vi er klare for å endre oss dersom det blir nødvendig, men vi er glad for at vi åpner med konseptet vi snakket om for to år siden, sier Kress.

På slutten av dagen er det gjestene de gjør det for, legger Klepp til.

– Vi er veldig ambisiøse folk og har alltid vært det. Vi hadde aldri vært glad i en åtte til fire-jobb, sier Kress.

Mer fra Dagsavisen