Nyheter

Oilers satte klubbrekord etter nok en pinlig ydmykelse

Oilers tangerte klubbrekorden da de tapte for fjerde gang på rad i serien. Pål Gulbrandsen erkjenner at selvtilliten i laget er fraværende, men mener det er opp til spillerne å ta ansvar for klubbens mareritt-sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om Oilers er forrige sesongs Norgesmestere, var det langt ifra en selvfølge at hjemmelaget skulle stikke av med seieren i kveldens serieoppgjør mot Lillehammer.

Det gjorde de heller ikke. Lillehammer tok en solid seier i DNB Arena da de vant hele 1–5. Det betyr at Pål Gulbrandsen måtte se laget sitt tape sin fjerde kamp på rad, som er en tangering av klubbrekorden.

– Dette er ikke måten vi ønsker å framstå på. Vi lar kampen seile sin egen sjø. Det er fullstendig uakseptabelt, sa en tydelig frustrert Gulbrandsen etter kampen.

Et Oilers uten selvtillit

Oilers tok ledelsen i 1. periode med Markus Søberg, og viste periodevis en glød de 3672 tilskuerne ikke hadde sett på en god stund. Den gløden forsvant imidlertid brått i 2. periode, da Lillehammer scoret tre ganger på fire minutter.

Etter voldsomme sammenstøt lagets spillere imellom, ble Soares og Lillehammers Ellis sendt i garderoben. I tillegg fikk opptil flere spillere både fem- og to-minutters utvisninger. Dermed spilte Oilers med undertall i hele syv minutter.

Om dommeravgjørelsene hadde noe å si for utfallet av kampen, ville ikke Gulbrandsen uttale seg om, men la heller skylden på egne spillere.

– De fremstår fullstendig udisiplinert. 2. periode starter helt tullete, og på toppen av kransekaken er vi så fjollete at vi pådrar oss en matchstraff. Slik kan vi bare ikke fortsette, sier Gulbrandsen.

Lillehammer-spiller sendt til sykehus

Soares sin matchstraff ble imidlertid overskygget i 3. periode, da Daniel Bøen Rokseth taklet Emil Andreas Lund Nyhus med voldsom kraft. Nyhus ble liggende på isen i opptil flere minutter, før helsepersonell bar han av banen.

Spilleren fikk seg en kraftig hjernerystelse og ble sendt til sykehuset like etter hendelsen.

Rokseth ble tildelt matchstraff etter hendelsen, og må nok belage seg på å måtte tilbringe flere kamper på tribunen.

RA førsøkte å komme i kontakt med Rokseth, men han var ikke tilgjengelig for en kommentar.

– Flere må tenke seg om

Mangelen på selvtillit og voldsom frustrasjon preget spillerne gjennom store deler av kampen. At de taper for fjerde gang på rad, setter ikke en stopper for den trenden.

Gulbrandsen erkjenner at spillernes selvtillit ikke er god etter nok et tap, og antyder at flere av spillerne ikke jobber hardt nok i kamp og trening.

– Det er spillerne selv som må ønske å jobbe for den selvtilliten. Flere av spillerne må tenke seg om to ganger før de kommer på trening de neste dagene, og spørre seg selv hva de kan bidra med, sier Gulbrandsen.

Oilers-treneren var imidlertid fornøyd med det han så av blant andre Henriksen, Vikingstad og Talge.

– Ungguttene kom godt ut av det. Det er noe positivt som vi tar med oss videre. Vi må ha folk som har lyst å spille for Oilers, og som elsker å ta på seg denne drakten, avslutter Gulbrandsen.

Lørdag får Oilers igjen muligheten til å sette en stopper for den vonde tapsstatistikken. Da besøker Stavangers hockeymenn Stjernen til nytt seriedyst.

Kampfakta:

Ishockey, Get-ligaen

Oilers-Lillehammer 1-5 (1-0, 1-4, 1-5)

DNB Arena, 3672 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (14.52) Markus Søberg (Eirik Børresen).
2. periode: 1-1 (25.46) Stephan Vigier (Brett Cameron), 1-2 (31.45) Brett Cameron (Joakim Arnestad), 1-3 (32.35) Stephan Vigier (Brett Cameron), 1-4 (35.13) Brett Cameron (Joakim Arnestad).
3. periode: 1-5 (51.14) Nick Dineen (Joey Benik).
Dommere: Roy Stian Hansen og Owe Lüthcke
Utvisninger: Oilers 5 x 2 min, 1 x 5, matchstraff x 2. Lillehammer 5 x 2 min, 1 x 5 min, matchstraff x 1