Sport

Oilers slo de østerrikske mesterne på straffer

I den andre treningskampen for året hentet Oilers opp Vienna Capitals tomålsledelse i starten av den tredje perioden. Flere mål ble det ikke, men da Henrik Holm stengte buret under straffeslagene, ble det sesongens første seier for Oilers.

Følg RA Sporten på Facebook!

I sesongens første treningskamp onsdag ble det 3-4-tap for Graz 99ers, blant annet etter å ha sluppet inn to mål i eget overtallsspill. Trenden med å slippe inn mål i overtall fortsatte i fredagens kamp mot Vienna Capitals, men denne gangen slapp Oilers inn to mål i undertall den første perioden.

Curtis Gedig reduserte for Oilers i midtperioden, i en periode da Oilers spilte fem mot tre. Som mot Graz 99ers på onsdag leverte Oilers en god midtperiode, men fikk bare med seg det ene målet. Men helt i starten av den tredje perioden scoret en annen nykommer, Villiam Strøm, på en god kontring fra Oilers' side.

Selv om Oilers hadde gode sjanser mot slutten av kampen, ble det ikke flere mål i ordinær tid. Mål ble det heller ikke i fem minutter med sudden death, og dermed skulle det hele avgjøres på straffeslag. Harrison Reed scoret på Oilers' første straffe, etter at Vienna hadde åpnet ballet med å score selv.

Henrik Holm stengte så buret, og reddet både straffe nummer to og tre for Oilers. Dermed ble Tony Romanos scoring på Oilers andre straffeslag avgjørende for et Oilers-lag som slår fjorårets østerrikske dobbeltmester Vienna Capitals 4-3 etter straffeslag.

Neste kamp på Oilers' treningsleir er mot Klagenfurt. Den spilles lørdag kveld, og pucken droppes da 19.30.