Sport

Oilers vant på overtid mot Lørenskog

Oilers ledet tre ganger. Alle tre gangene svarte Lørenskog, men Oilers halte i land seieren til slutt, 3-4.

Tekst: Arne Birkemo

Lassi Kokkala scoret minuttet ut i spilleforlengelsen etter flott spill av William Rapuzzi og Johannes Johannesen.

Dermed vant Oilers det dramatiske slaget i Lørneskog ishall torsdag kveld.

Etter en målløs 1. periode, tok kampen fart i midtperioden.

Fire mål i 2. periode

Hundvåg-karen Henrik Medhus scoret kampens første mål seks minutter ut i 2. periode, men Kevin Nilsen Berg svarte for vertene kun halvminuttet senere.

I det 8. minutt sendte hærfører Kristian Forsberg Oilers igjen opp i ledelsen. Oilers-kapteinen fikk fritt leide inn i foran LIK-kassen i undertall. Heller ikke denne gang var gleden langvarig. Under 2,5 minutt senere svarte James Sixsmith med et velplassert slagskudd.

To fra Forsberg

Forsberg scoret sitt andre i kampen da han skjøt et nydelig sludd i krysset bak Sebastian Idoff. Scorignen kom 6,20 ut i 3. periode.

Lenge så det ut som at Oilers skulle stikke av med seieren i ordinær tid, men Zach Hamil styrte inn et skudd fra Mats Trygg like før det var fem minutter igjen av kampen.

Dermed gikk det til spilleforlengelse og spill tre mot tre, hvor Oilers avgjorde til slutt.

Kampfakta

Lørenskog-Oilers 3-4 (0-0, 2-2, 3-3, 0-1)
Lørenskog ishall, 301 tilskuere.
Mål: 1. periode: Ingen
2. periode: 0-1 (26,10) Henrik Medhus, 1-1 (26,42) Kevin Berg (Trukhno, Johansen), 1-2 (27,08, undertall) Kristian Forsberg, 2-2 (29,31) James Sixsmith (Johansen, Ponomarenko)
3. periode: 2-3 (46,20) Kristian Forsberg (Medhus), 3-3 (53,46) Zach Hamil (Trygg, Ponomarenko)
Spilleforlengelse: 3-4 (60,25) Lassi Kokkala (Rapuzzi, Johannesen)
Skudd: 22-30
Utvisninger: Lørenskog 4 x 2, 1 x 10, 1 x 25. Oilers 5 x 2
Dommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen og Lars Arve Kronborg

Før kampen

Oilers-back Villiam Strøm er tilbake etter skade, men følgende spillere er ikke med i lagoppstillingen: Joash Soares, Henrik Solberg, Philippe Cornet, Magnus Hoff, Peter Lorentzen og langtidsskadde Dennis Sveum.

Oilers spiller med følgende lag:
Backpar: Curtis Gedig og Johannes Johannesen, Viliam Strøm og Mats Larsen Mostue, Spencer Humphries og Daniel Bøen Rokseth.
Offensive rekker: Markus Søberg, Jonas Djupvik Løvlie, Erik Børresen.
William Rapuzzi, Lassi Kokkala, Anders Tangen Henriksen.
Lars Christian Sæland Rødne, Kristian Forsberg og Eirik Salsten.
Ekstra vinger: Thomas Berg-Paulsen og Henrik Medhus.

Oilers tapte 2-3 hjemme i DNB Arena for VIF mandag denne uken. Kveldens verter slo Stjernen 2-1.

Med en kamp mer spilt, ligger Lørenskog med sine 25 poeng på åttendeplass på tabellen. Oilers er på sjetteplass med 32 poeng. Lørenskog og Oilers møttes for litt over en uke siden. Da vant Oilers 4-2.

Oilers´ nye spiller, William Rapuzzi, har seks poeng på fem kamper. Amerikaneren har hatt poeng i alle sine fem første kamper for klubben.