Sport

Andréssons gladmelding til Viking-fansen

I over et år har Axel Oskar Andrésson vært på Vikings skadeliste. Etter mandagens kamp har han gode nyheter til Vikings supportere.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Den islandske midtstopperen, Axel Oskar Andrésson, spilte sin første fotballkamp på 14 måneder mandag. Etter kampen er den storvokste forsvarsspilleren klar i talen.

– Jeg skal være klar til sesongens første kamp, slår den islandske stopperen fast ovenfor RA.

LES OGSÅ: Kommentar: Dette er den største grunnen til Vikings suksess

Han merket tidlig i omgangen at kampformen ikke var tilstede.

– Etter 20 minutter var jeg virkelig sliten. Jeg så på klokken og tenkte «hvordan kan det bare være 20 minutter». Det var viktig for meg å få spilletid nå. Det å spille seg i form til kamp er noe helt annet enn å være i god form, sier Andrésson.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Selv om han spilte sin første kamp på lenge var det ikke skaden som sto i hodet da kampen kom i gang.

– Det føltes veldig godt. Jeg glemte at jeg ikke hadde spilt på 14 måneder. Jeg glemte alt om at jeg var borte fra fotball. Nå er jeg virkelig sliten, sier Andrésson, før han fortsetter:

LES OGSÅ: Dette vil Berntsen bli bedre på

– Det var en herlig følelse. Det var deilig å spille kamp igjen, selv om det var mot lagkameratene mine.

For trener Bjarne Berntsen var det også godt å se sin islandske stopper på banen igjen. Med et tett program er behovet for spillere stort.

– Det var helt greit. Han var litt uheldig på det ene baklengsmålet, men det er godt å få ham i gang, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Slik er Vikings plan før seriestart

Kampfakta

Viking Blå-Viking Hvit 4-3
SR-Bank Arena, null tilskuere.
Mål: 1. omgang: 1-0 (3 min.) Sebastian Sebulonsen, 1-1 (37 min.) Tommy Høiland, 2-1 (44 min.) Nils Vallotto.
2. omgang: 2-2 (55 min.) Lars Erik Sødal, 3-2 (61 min.) Adrian Pereira, 3-3 (62 min.) Høiland, 4-3 (74 min.) Zymer Bytyqi.
Gult kort: Ingen.

Vikings lag:

Blå
Arild Østbø-Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Vevatne, Adrian Pereira, Ylldren Ibrahimaj, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Yann-Erik de Lanlay (Nils Vallotto), Joe Bell, Zymer Bytyqi.

Hvit
Iven Austbø-Rolf Daniel Vikstøl, Axel Oskar Andresson (Lars Erik Sødal), Henrik Heggheim, Herman Haugen, Harald Nilsen Tangen, Johnny Furdal, Jefferson de Souza, Tommy Høiland, Veton Berisha, Kristoffer Løkberg.

Mer fra Dagsavisen