Sport

Christiansen på «signingsferd» for å lokke med de store byene

Skal Get-ligaen utvikle seg må de store byene med. Oilers-eier Tore Christiansen og hockeypresident Tage Pettersen er på frierfot.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mandag møtte duoen i bystyret i Trondheim. Der snakket Christiansen om hemmeligheten bak Oilers-eventyret og DNB Arena.

Tirsdag var Christiansen i Oslo for å fortelle om klubbens samfunnsengasjement på Det Norske Teatret.

Kongstanken har lenge vært å få gang på arenaer og klubber i de største norske byene.

LES OGSÅ: Sjekk dette kvinnekravet fra Oilers

Trondheim, Stavanger, Oslo og Bergen må være lokomotivene om Get-ligaen skal utvikle seg. Dette er også et sentralt punkt i forhandlingene om norsk hockeys framtid som nå pågår mellom Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey.

– Vi er ikke enige ennå. Prosessen er mer omfattende, men det er bred enighet om at de store byene må med. Da er det en fin mulighet til å gjøre dette parallelt. Samarbeidsklimaet er godt. Samtidig er det uenigheter. Get-ligaen mener vi er best skikket til å styre oss selv. Så kan forbundet konsentrere seg om landslag, bredde og rekruttering. Der vil det nok komme en kamp hvor begge må svelge kameler, spår Christiansen.

Utvalget, hvor han har en sentral plass, skal ha linjene klare i starten av desember. Allerede neste uke er det nye møter om hockeyens framtid.

Christiansen er helt overbevist om at en ny stor arena i Trondheim er mulig å få til.

LES OGSÅ: Han har barbert hodet og syklet fra Oslo til Trondheim til inntekt for kreftsaken

Så vanskelig mener han ikke det er å finne en «ny Tore Christiansen». Han peker på at det er en større by enn Stavanger og at det er et meget sterkt næringsliv.

– Det er bare å lære av vårt konsept. En må investere litt i starten, men det vil det bli selvbærende til slutt.

– Men er det ikke sentralt for suksessen at bystyret i Stavanger har gitt DNB Arena skjenkebevilling? Vil det ikke kreve politisk endring for å få Oilers-modellen til å fungere andre steder?

– Nå har vi skjenking i Stavanger og det har gått veldig bra. Jeg ser ikke hvorfor det ikke skal kunne kopieres, sier Christiansen – som er i tråd med hva NIHF selv også har flagget de siste årene.

Mer fra Dagsavisen