Sport

Denne summen KAN Bjarne bruke på nye spillere

Viking er nå i en prosess hvor de jobber hektisk med å skru sammen 2020-budsjett og spikre 2019-tallene. Summen som fansen nok er mest interessert i er alt klar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vi snakker selvsagt over hvor mye penger Bjarne Berntsen har tilgjengelig til spillerkjøp i 2020. De pengene står allerede klare på en konto og daglig leder Eirik Henningsen er klar til å dele ut kodebrikken når Berntsen finner den – eller de – han ønsker til klubben.

– Summen tilsvarer alle pengene vi fikk inn i emisjonen vi sluttførte i høst. 10.565.817 millioner kroner. Pengene står urørt på en konto. Dette skulle være en offensiv emisjon. Tallet Bjarne har til rådighet viser at det er akkurat hva det var, sier Henningsen til RA.

Etter å ha smakt litt på tallet innser han kjapt at det kanskje ikke er så smart at alle andre vet nøyaktig hva Viking har å rutte med i markedet.

LES OGSÅ: Askeland kommer tilbake – Selvig forsvinner ut

Kan ende i svart

Så får han likevel konkludert i sin egen tankerekke og roet seg i forhold til om han nå har avslørt noe han ikke burde.

– Det er jo Bjarne som skal være med meg i forhandlingene om disse spillerne. Da blir det ikke brukt unødvendige kroner likevel, sier Henningsen – og ler godt.

Om 2019 vil ende med svarte tall totalt vet fortsatt ikke klubben med hundre prosent sikkerhet. Billettsalg til Rockefeller og Spektrum spiller inn. Det gjør også utfallet av selve finalen sportslig.

Det som likevel virker sikkert er at de nå omtrent er i ferd med å få dette til å gå rundt. Kostnadene er kuttet ned, inntektene øker og resultatet er en mye bedre drift.

Så henger selvsagt alt sammen med alt. Den sportslige suksessen i år er en enorm vitamininnsprøytning. Nye investorer er det som virkelig kan endre utsiktene på lengre sikt.

Viking var for to uker siden i Tyskland for å møte en av konstellasjonene som er interesserte i å kjøpe seg inn. RA vet også at Ole Rugland var med på den turen.

Kan finne stadionløsning

Foruten å være klubbens største aksjonær er han også leder for stadion AS.

– Er det sånn at nye eiere også er en sentral del av en løsning rundt videreutvikling av stadion?

– Vi har diskutert det med noen av interessentene, men det behøver ikke å falle på det, sier Henningsen.

Ole Rugland fortalte selv nylig litt til om arbeidet med stadion.

– Vi jobber og det er en prosjektgruppe som driver med dette. Samtidig er det tungt. Skal vi få gjennom det vi nå ønsker må vi gjennom en ny regulering. Du får ikke plass i dagens stadionkropp. Skal vi få til noe skikkelig, som vi har tro på, må vi via en slik reguleringsendring, sa Rugland sist måned.

Fortsatt er ingenting konkret om nye eiere, men det jobbes med. 19. desember skal det være styremøte i AS. Dagen etter aksjonærmøte. Da håper man å kunne oppdatere ytterligere sammen med bedre 2019-prognoser.

Klubben vil etter hvert også se på å utvide administrasjonen noe.

Som RA kunne avsløre torsdag kommer Ole Askeland inn med ansvar for spillerlogistikk. Samtidig avviser ikke Henningsen flere grep i en klubb som fortsatt er på et minimum.

Mer fra Dagsavisen