Sport

– En helt annen «hype» i Norge

Benjamin Källman (21) har merket godt at det er store forskjeller på finsk og norsk fotball de siste ukene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-spissen, som er på lån fra Inter Turku i Finland, ble faktisk cupmester med klubben i 2018. Samtidig erkjenner han at muligheten han nå har med Viking er noe ganske annet.

– Cupen virker å ha en annen status i Norge. Det er en helt annen «hype» rundt dette, sier Källman til RA.

LES OGSÅ: Her er Viking-festene i Oslo denne helgen

Gleder seg voldsomt

Søndag venter et utsolgt Ullevaal og rundt 27.000 tilskuere i Oslo. Da Källman spilte finale mot HJK i 2017/2018 i vårt naboland kom 3540 tilskuere til finalen ifølge Wikipedia.

– Det spiller inn hvilke lag som møtes, men det er noe helt annet her.

Källman er den første til å innrømme at han gleder seg vanvittig til helgens oppgjør.

– Hva venter du deg?

– En kamp med mye følelser. To lag som helt sikkert går i strupen på hverandre. Det ligger vel til rette for det når finalen er et lokalderby.

Så er selvsagt spørsmålet om spissen får starte. Den siste tiden har konkurransen vært begrenset om plassene. Nå er Tommy Høiland tilbake.

– Har du gjort nok?

– Jeg håper virkelig det. Treneren tar ut laget, men jeg kan i alle fall si at jeg har gjort mitt beste. Alle vil spille i en cupfinale. Det sier seg selv.

LES OGSÅ: Gjorde ny avtale med Inter Turku om Källman

Utsatte kjøpsopsjon

Viking ble denne uken enige med Inter Turku om å utsette utløpsdato på kjøpsopsjonen på spilleren til etter cupfinalen. Källman selv er klar i talen om han får velge.

– Jeg håper jeg spiller i Viking også i 2020 og trives virkelig både i klubben og byen. Jeg er ikke glad i for store byer og størrelsen på Stavanger er kort og godt perfekt for meg.

Bjarne Berntsen har tidligere sagt til RA at det heller ikke vil bety at Viking er uinteresserte om de ikke bruker klausulen.

Onsdagens trening røpet ikke veldig mye om laget til Bjarne Berntsen – som vet han må skuffe noen denne uken.

– Troppen får spillerne fredag, opplyser Berntsen.

Mer fra Dagsavisen