Sport

«Hvorfor ikke gripe muligheten til å spille ut en joker som er helt ulik de andre»?

KOMMENTAR: RAs sportsleder Espen Iversen mener Zlatko Tripic bør med i det norske landslaget. Så god har han faktisk vært i år.

Følg RA Sporten på Facebook!

Måten Zlatko Tripic har framstått på denne sesongen viser at han er klar for større oppgaver. De fleste i Stavanger kan selvsagt se det åpenbare; Zlatko Tripic er blant de aller, aller beste spillerne i Eliteserien.

Det gjør selvsagt «faren» for bud fra større klubber i utlandet prekær. Slik Tripic har levert varene på banen i det siste vil han ha et klart salgspotensial. Så er det slik at selv om han i sommer signerte ny avtale vil også cuphelten og kapteinen selvsagt være til salgs om prisen er rett.

Samtidig bør en annen ting ligge først i Viking-heltens umiddelbare framtid; landslagsfotball.

LES OGSÅ: Dette sa Berntsen dagen etter cuptriumfen

Tripic, som er født i Kroatia av foreldre med bakgrunn fra Bosnia-Hercegovina, har fortsatt ikke spilt en eneste A-landskamp for Norge. Han har kun en håndfull U-landskamper. Lars Lagerbäck endrer ikke mye på kjernetropp eller lag, men dersom han ikke har lyngdølen under lupen sin etter hvert vil det være overraskende.

Norge har mange gode offensive spillere, men enmannshæren Tripic er i besittelse av en kynisme og lederegenskaper landslaget definitivt kunne hatt behov for. Om ikke i en startrolle, så som en kaosjoker som kan komme inn for å snu kampbilder.

Ikke mange spillere i norsk eliteserie kan dominere en kamp alene som Tripic. Cupfinalen var et ekstremt godt eksempel. Han er både artist og grovarbeider.

Stegene Tripic har tatt de siste årene er store. Rollen har fått i Viking har gjort ham voksen. Han er den ubestridte lederen i gruppen og han elsker press og utfordringer.

Fysisk er han blitt et beist. Han er også blitt veldig flink til å bruke kroppen. Spesielt er det verdt å merke hvor solid han også er i luften – utover trykket og evnen til å komme inn foran motstandere.

Siste del av denne sesongen har scoringene og assistene også kommet. Hvorfor ikke gripe muligheten til å spille ut en joker som er helt ulik de andre norske spillerne?

Her kan Norge møte serbisk kynisme med å spille inn sin egen kyniker 26. mars neste år.

Mer fra Dagsavisen