Sport

Ingebrigtsen satte ny norgesrekord

Jakob Ingebrigtsen knuste konkurrentene og stakk av med seieren i Hytteplanmila lørdag. Med tiden 27.53 satte han ny norsk rekord på 10 kilometer gateløp.

19-åringen løp i mål i ensom majestet på 10-kilometeren i Ringerike. Storebror Filip ble akkurat nummer tre, 50 sekunder bak lillebroren.

Tiden til Jakob slettet dermed Sondre Norstad Moens tidligere norgesrekord på 27.55 med to sekunder.

– Jeg kom ikke hit nødvendigvis for å springe fort, men for å kjempe om seieren. Det var veldig gøy. Det er ikke hvem som helst som hadde den norgesrekorden før meg, sa han til TV 2 etter løpet.

Også løyperekorden, som storebror Henrik satte i fjor med 28.41, røk dermed på Ringerike lørdag. Henrik stilte ikke til årets løp.

I våte forhold byttet Jakob og Filip på å ligge i front fra start, og etter noen kilometer løp de i en tetgruppe med to andre. Ved passering seks kilometer lå de langt foran skjemaet til å ta løyperekorden etter å ha løpt på 2.46 på den siste kilometeren.

Omtrent tre kilometer før mål måtte Filip og de andre slippe, og Jakob ble løpende alene i front. Avstanden ned til konkurrentene fortsatte å øke og de siste hundre meterne la han inn en sterk avslutning, som akkurat holdt til ny norgesrekord.

Mer fra Dagsavisen