Sport

Oilers-kapteinen: – Det nytter ikke å skylde på trenerne

Etter syv kamper befinner Oilers seg på kvalikplass, kun foran Narvik.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers’ se­rie­åp­ning ble for­ver­ret enda noen hakk mot Stjer­nen tirs­dag.

Ons­dag dro spil­ler­ne hjem til Stavanger, og det var spil­ler­mø­te. Iføl­ge kap­tein Dennis Sveum er det ikke tre­ner­ne som skal ha skyl­den for den sva­ke se­song­åp­nin­gen. Det er in­di­vi­de­ne i kol­lek­ti­vet som må ta på seg an­sva­ret for at laget befinner seg på niendeplass i Fjordkraft-ligaen.

– Har dere i spil­ler­grup­pen til­lit til tre­ner­ne?

– Den er til ste­de. Vi had­de et spil­ler­mø­te ons­dag, og vi var eni­ge om at in­gen har vært gode nok. Selv me­ner jeg at det kun er Dan Kis­sel som har vært god så langt. Det nyt­ter ikke å skyl­de på tre­ner­ne. Vi må jobbe oss ut av det­te, sier Sveum til RA.

Han me­ner det er spil­ler­ne som må være bedre in­di­vi­du­elt fram­over.

– Vi tre­ner jo hver dag for å bli bedre, det gjor­de vi fjor også da vi ble se­rie­mes­te­re. Det mest spe­si­fik­ke vi har snak­ket om et­ter Stjer­nen-kam­pen er at hver en­kelt må være bedre og gjø­re job­ben, sier han.

LES OGSÅ: Dette svarer Oilers-lederne etter kollapsen

– Sko­en tryk­ker

Kap­tei­nen har vært med på både dår­li­ge pe­ri­oder og sva­ke se­son­ger med Oilers tid­li­ge­re.

– Hvor­dan skal dere snu det­te?

– Det har vi snak­ket om fle­re gan­ger, og det tryk­ker mer et­ter kam­pen mot Stjer­nen. Det lig­ger litt på sam­me ste­det. Sko­en tryk­ker hardt fra alle si­der. Vi må være po­si­ti­ve, det nyt­ter ikke å være ne­ga­ti­ve, sier Sveum.

LES OGSÅ: Dette sier Tore Christiansen om den svake sesongåpningen

Ny kamp

Lør­dag ven­ter Frisk As­ker i DNB Arena. Den kam­pen blir eks­tremt vik­tig for Oilers, som går inn i en leng­re kamp­pau­se et­ter opp­gjø­ret. Det skul­le vært lands­lags­pau­se, men Norges Ishockeyforbund har valgt å ikke del­ta i for­skjel­li­ge in­ter­na­sjo­na­le tur­ne­rin­ger grun­net pan­de­mi­en.

Den treningsperioden kan bli avgjørende.

– Alle kam­per blir livs­vik­ti­ge nå fram­over. Vi har mye å ret­te på i pau­sen som kom­mer, men det had­de hjul­pet å gå inn i den med en sei­er, sier 33-år­in­gen.

På ta­bel­len er det kun Narvik som lig­ger bak Oilers før lør­da­gens kamp. Med seks po­eng på syv kam­per er det his­to­ri­ens dår­lig­ste se­rie­åp­ning. Det skjer kun åtte må­ne­der et­ter laget sikret ny po­eng­re­kord i eli­te­se­rie­sam­men­heng, og ble se­rie­mes­te­re 3. feb­ruar.

Lør­da­gens mot­stan­der fra As­ker lig­ger på and­re­plass i Fjord­kraft-li­ga­en, og har vun­net seks av sine åtte kam­per den­ne se­son­gen. 24-år­in­gen Bob­by MacIntyre har gjort seg be­mer­ket med 13 po­eng på sine åtte før­s­te kam­per i den oran­sje drak­ten.

Hos Oilers er det Dan Kis­sel som er lagets beste po­eng­pluk­ker, med sine åtte po­eng på syv kam­per.

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om Oilers

Mer fra Dagsavisen