Sport

Oilers har signert spiller

Forrige uke fikk Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson et spillerbudsjett å forholde seg til. Mandag hadde han tatt fram pennen.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers’ sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson har sig­nert Brady Brassart på ny kon­trakt. Det be­kref­ter Higson til RA.

Den 27 år gam­le centeren spil­te for Oilers i 2019/20-se­son­gen. Det var hans før­s­te se­song i Eu­ro­pa. Nå er han klar for én se­song til i Stavanger.

– Han var en av våre beste spil­le­re inn mot slutt­spil­let, som ble av­lyst, sier sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson til RA.

LES OGSÅ: Oilers får en beintøff start

Ca­na­di­e­ren, fra Van­cou­ver, har iføl­ge sports­di­rek­tø­ren vært et godt til­skudd både på isen og i gar­de­ro­ben.

– Det er gle­de­lig å få ham på plass. Han er en god spil­ler, og er fin i gar­de­ro­ben. Det er noe som er vik­tig for oss, sier sports­di­rek­tø­ren.

LES OGSÅ: Gladmeldinger til Oilers-spillerne

Ut­vik­ling

Se­son­gen star­tet ikke fullt så bra for Brassart. Han ble bedre og bedre, og le­ver­te til slutt 31 po­eng på 45 kam­per. Stort sett alle po­en­ge­ne ble pluk­ket fra tred­je­rek­ken. Der spil­te han i stor grad med Lud­vig Hoff, som tid­li­ge­re i som­mer vant li­ga­ens ny­kom­mer­pris «GET Roo­kie of the Year». Den lo­ka­le vin­gen Thomas Berg-Paulsen var også en del av rek­ken da de spil­te en lang rek­ke kam­per på rad uten å slip­pe inn mål. Nå er trio­en klar for en ny se­song i DNB Arena, hvor se­son­gen et­ter pla­nen skal star­te 3. ok­to­ber mot Stor­ha­mar i CC Amfi.

– Vi så mer av hva han har å by på de siste to må­ne­de­ne, enn det vi fikk i star­ten av se­son­gen. Det er en over­gangs­pe­ri­ode når spil­le­re kom­mer rett fra Nord-Ame­ri­ka. Det kan ta tid. Spil­ler­ne skal finne kje­mi med de and­re i laget, for­stå må­ten vi spil­ler ho­ckey på og bli vant til å leve i Eu­ro­pa, sier Higson.

I 2019/20-se­son­gen kom han på and­re­plass i laget på den mye om­tal­te «+/-»-sta­tis­tik­ken. Det var kun Nolan Za­jac som had­de fle­re pluss­po­eng med sine 38. Brassart end­te se­son­gen på 32.

Ty­de­lig øns­ke

Da se­son­gen brått ble av­slut­tet på grunn av pan­de­mi­en inn­røm­met Brassart at han gjer­ne ville til­ba­ke til Stavanger, om mu­lig­he­ten kom. Nå blir han Oilers-spil­ler ut 2020/21-se­son­gen.

Brassart ut­tal­te tid­li­ge­re til RA at både han og kona triv­des godt i byen.

Han er en høy­re­fat­tet center, med so­lid stør­rel­se. Med sine 185 cen­ti­me­ter og 94 kilo har han vært en vik­tig brik­ke for Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand. Han har blitt brukt mye både i de­fen­si­ve si­tua­sjo­ner og of­fen­sivt.

Før han kom til Oilers had­de han spilt kam­per i fem se­son­ger av AHL, som er ni­vå­et un­der NHL. I 2017/18-se­son­gen spil­te han med Stor­ha­mar beste center for­ri­ge se­song, Tony Camaranesi. De spil­te sam­men i AHL-klub­ben Utica Comets. Brassart har også spil­t for AHL-klub­be­ne Sy­ra­cu­se Crunch og Iowa Wild før han kom til Oilers.

LES OGSÅ: Nå er den lokale Oilers-profilen tilbake på is etter operasjon

 

Mer fra Dagsavisen