Sport

Superbacken til 30 poeng i rakettfart

På 21 kamper har Nolan Zajac harvet til seg 30 poeng hos Oilers. En så inflytelsesrik og produktiv back har man knapt sett i byen siden Robbie Binas dager. Lørdag herjet han igjen da bunnlaget Grüner ble knust.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers økte ledelsen i Get-ligaen til 17 poeng og Zajac sørget for tre nye poeng til seg selv.

Zajac, som var forsvareren med flest poeng i Allsvenskan i fjor, puttet på med tre nye målpoeng mot bunnlaget.

Dermed har han kommet seg til 30 poeng totalt på 21 kamper. Det er nesten uhørt bra for en forsvarsspiller og kun ett poeng bak det han produserte på nivå to i Sverige i fjor.

Det har vært bra så langt for min egen del, men det handler også mye om laget vi har. Vi scorer mye. Jeg trenget knapt å jobbe for poengene noen ganger. Så får jeg også tillit i de rette situasjonene, sier han til RA.

Når det er sagt bryr han seg ikke så mye om poengene.

Jeg er her for å vinne. Det er det viktigste.

LES OGSÅ: Slik var Grüner-Oilers

Vil ikke bruke luken som hvilepute

Dere leder med 17 poeng. Grunserien har dere vel mer eller mindre vunnet allerede?

Det kan du sikkert si, men vi kan ikke tenke på den måte. Vi må bare jobbe hver dag for å bli best mulig mot sluttspillet. Det er det som vil hjelpe i det klange løpet. Puten er stor nå, men vi vil ha den enda mer komfortabel. Det handler om å ta så mange poeng som mulig, sier Zajac.

Det må vel være greit for CV-en å ha mestscorende back både i Allsvenskan og Get-ligaen om du vil videre til en større liga?

Definitivt. Det er selvsagt et mål å se hvor langt du kan nå som spiller. Men da handler alt om å bli bedre hver dag slik vi gjør i Oilers. Det er den eneste måten. Jeg er ganske sikker på at jeg er en bedre spiller nå enn da jeg spilte i Sverige i fjor, sier han.

At en back snitter rundt 1,5 poeng per kamp i Get-ligaen er sjeldent. Stefan Espeland endte på 61 poeng for VIF i fjor. Robbie Bina klinte til med 20 på 18 kamper og ble sluttspillskonge for Oilers i 2010. Samtidig varer neppe spillere med slike statistikker lenge i en klubb som Oilers.

Ros for holdningen

Selv om laget ikke fyrte på med alt de hadde var det mer enn nok til å kjøre fullstendig over Grüner lørdag.

Det er ikke alltid like lett å motivere seg etter en storkamp som den mot Storhamar på torsdag. I dag jobbet likevel alle hardt, selv om det ikke var perfekt det vi leverte. Dette var absolutt bra. Det er disse kampene vi må vinne for å ta gull, sier assistentrener Juha Kaunismäki til RA.

Det gullet er vel nærmest i boks snart?

Vi skal ikke snakke om det for mye, men det er klart vi har satt oss i en fantastisk posisjon. De andre roter seg bort mot bunnlagene. Det gjør ikke vi.

Samtidig ser "Kaunis" også utfordringen om gullet blir inkassert rekordtidlig.

Da kan vi potensielt få mange kamper uten betydning. Det kan være en utfordring. Samtidig hadde vi en slik stor ledelse den ene gangen jeg spilte selv. Det håndterte vi helt fint da, sier han.

Roste unggutt

En som hadde en stor dag lørdag var André Bjelland Strandborg (17). Den lokale angriperen, som står med 19 poeng på 16 kamper for U21-laget i år, fikk sine to første målpoeng i Get-ligaen i sin sjette kamp for A-laget. Forruten de to assistene var han også nære mål.

André er en spiller jeg kjenner godt og som har veldig stort potensiale. Han kan bli riktig god med den måten han spiller hockey på, sier Juha Kaunismäki.

Han beskriver Bjelland Strandborg som smart og med god spilleforståelse. Instinktene defensivt er også gode selv om han er en offensiv spiller første og framst.

Jeg er ikke overrasket over dette. I dag spilte han i 4. rekken, men vi matchet dem ganske jevnt tidsmessig, sier Kaunismäki.

Mandag reiser for øvrig Bjelland Strandborg med landslaget for å spille U20 VM. Det gjør også Jonas Slettebø Haughom som har A-kamper av de aller yngste i år.


Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Grüner – Oilers 2-9 (1-3, 0-5, 1-1)
Grünerhallen, 203 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (14.28) Ludvig Hoff (Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth), 1-1 (15.34) Tobias Skuterud (Trym Auren, Robin Olsen-Syversen), 1-2 (17.19) David Morley (Dan Kissel, Patrick Ulriksen), 1-3 (18.55) Hoff (Nolan Zajac, Brady Maurice Brassart).
2. periode: 1-4 (21.06) Nicolai Bryhnisveen (Magnus Hoff, Kristian Forsberg), 1-5 (22.14) Kissel (Klavestad), 1-6 (35.28) Brassart (André Bjelland Strandborg, Hoff), .
3. periode: 2-6 (44.55) Niklas Anders Sundfors (Auren, Sebastian Skaar), 2-7 (45.34) Zajac (Mathias Trettenes, Kissel), 2-8 (58.15) Klavestad (Zajac), 2-9 (59.13) Hoff (Strandborg, Bryhnisveen).
Utvisninger: Grüner 6 x 2 min. og 1 x 10 min., Stavanger 5 x 2 min.
Skudd: 26-45

Mer fra Dagsavisen