Sport

Vikstøl punkterte kampen

Viking reiste over fjorden i anledning Staal Jørpeland sitt 100-årsjubileum. Kampen er ferdigspilt og endte 2-4.

Av: Kristoffer Knutsen

Følg RA Sporten på

Andre omgang:

90 min: Mååål 2-4 Rolf Daniel Vikstøl punkterer kampen og øker ledelsen.

89 min: Ibrahimaj serveres på rundt ti meter, men klarer ikke å overliste Mæhle i Staal-målet.

81 min: Bytyqi med et nydelig innlegg som Tripic header rett på Staals målvakt, Thomas Mæhle.

78 min: Viking angriper, og en feilvurdering fra en aktiv Staal-målvakt fører til at Viking skaper en stor sjanse. Staal klarerer ballen.

76 min: Etter det påfølgende hjørnesparket header Staal ballen i tverrliggeren. Viking får klarert.

74 min: Staal får frispark fra 23 meter. De prøver en taktisk variant, men Viking får den ut til hjørnespark. Det blir kriget i 16-meteren og ballen går ut til nytt hjørnespark.

67 min: Frispark til Viking i farlig posisjon. Kristian Thorstvedt skyter, men den blir blokkert av muren.

62 min: Mååål 2-3 Unggutten Jostein Ekeland sender Viking i ledelsen på Jørpeland stadion.

59 min: En tabbe fra Fridjonsson fører til at Lars Edvard Danielsen får sjansen fra 20 meter. Viking får ballen unna.

56 min: Viking har hatt initiativet så langt i andre omgang, og Staal har kun vært i angrep en gang denne omgangen.

50 min: Thorstvedt skaffer Viking et frispark fra rundt 19 meter. Frisparket tas av Ibrahimaj som skyter ut til hjørnespark via muren.

46 min: Begge lagene skifter ut mannskapet til andre omgang, og Viking sparker i gang omgangen. I pausen ble Even Østensen intervjuet på gressbanen.

Første omgang:

45 min: Dommeren blåser av første omgang uten tilleggstid. Det står 2-2 på Jørpeland stadion.

42 min: Mål 2-2 Daniel Ciach utligner for Staal med sin andre scoring for dagen.

41 min: Wichne er veldig aktiv i feltet, og Staal vinner ballen ved siden av 5-meteren. Innlegget som kunne ført til en utligning blir reddet av Runar Hove som får headet ballen unna.

40 min: Staal kommer frempå og skyter fra rett utenfor 16-meteren. Wichne slenger seg og redder skuddet.

36 min: Mååål 1-2 Viking går rett i angrep etter å ha vunnet tilbake ballen. Tommy Høiland blir servert på rundt 13 meter og sender Viking i ledelsen.

34 min: Mååål 1-1 Etter Staals scoring har Viking hatt høy ballbesittelse. Johnny Furdal får sin andre muligheter for dagen og omsetter den i en utligning.

29 min: Mål 1-0 Daniel Ciach sender Jørpeland stadion til himmels med sin scoring. Han header ballen forbi Wichne, og stillingen er nå 1-0 til Staal over Viking.

23 min: Det har begynt å regne på Jørpeland stadion. Jørpelandsbuen står for et godt oppmøte på Staals festdag. Setene på hovedtribunen er de gamle setene på Stavanger stadion.

19 min: Staal får sitt første hjørnespark for dagen. Wichne er våken i feltet og får styrt ut ballen.

12 min: Viking får hjørnespark, men klarer ikke å skape noe farlig. Tommy Høiland kjemper for å vinne tilbake ballen, men klarer det ikke.

7 min: Etter en start hvor lagene har byttet på presset får Johnny Furdal en glimrende mulighet i 16-meteren. Han fikk ikke utnyttet sjansen, men Viking holder presset oppe.

1 min: Staal tar avspark og kampen er i gang på Jørpeland stadion.

Før kampen:

Viking besøker Jørpeland i anledning Staal Jørpelands 100-årsjubileum.

Runar Hove spiller sin første kamp etter skaden mot Ranheim på bortebane tidligere denne sesongen. Det er ventet at Viking stiller med to lag i dag der et lag første omgang, og et nytt spiller andre omgang.

Hjelmeland-gutten Even Østensen stiller fra start for Viking mot klubben han tilbringte tre år i.

Viking (4-3-3): Amund Wichne-William Husebø, Sebastian Henriksen, Runar Hove, Adrian Pereira-Fredrik Torsteinbø, Sander Haugen, Johnny Furdal-Usman Sale, Tommy Høiland, Even Østensen.

Innbyttere: Iven Austbø, Viljar Vevatne, Tord Salte, Zymer Bytyqi, Zlatko Tripic, Adrian Bergersen, Sondre Bjørshol, Jostein Ekeland, Ylldren Ibrahimaj, Rolf Daniel Vikstøl, Samuel Fridjonsson, Kristian Thorstvedt.