Sport

Stefan Johansen fikk ny manager til frokost

Mestertreneren Claudio Ranieri hentes inn som ny Fulham-manager. Det kan være godt nytt for Stefan Johansen.

Av Sjur Natvig

LJUBLJANA: Landslagskapteinen har måttet nøye seg med 318 minutter Premier League-fotball i høst for et Fulham-lag som sliter helt i bunnen av tabellen.

Onsdag kom beskjeden om at manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016.

– Jeg fikk vite det på morgenen i dag, at Ranieri kommer inn. Det kom litt overraskende. Men det virker spennende, sier Johansen til NTB.

Ny sjanse

Han er med det norske landslaget i Slovenia før fredagens viktige nasjonsligakamp på bortebane. Etter samlingen vender han tilbake til London og møter en ny hovedtrener.

– Det gir deg blanke ark med tanke på å få mer spilletid?

– Ja, jeg satser jo på det. Det blir spennende å se hvordan han tenker. Jeg kjenner ham verken som manager eller person. Men det er som du sier, at det er en ny sjanse. Og når en ny manager kommer inn er det bare å bite tennene sammen og vise at det er du som skal spille, sier Johansen.

Ligner Lagerbäck

Ranieri er kjent som en trener som foretrekker 4-4-2-formasjon, god defensiv organisering og kontringsvilje - ikke ulikt Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Han er en type som skal ha et lag som er vanskelig å slå, og da kan man trekke sammenligninger til Lars. Som sagt, det blir spennende. Jeg gleder meg, sier Johansen.

Samtidig har han bare gode ord å si om Jokanovic.

– Han er en fantastisk dyktig manager som har tatt Fulham opp til Premier League. Dette var min tredje sesong under ham, og i de to første har vi først havnet i playoff og så rykket opp. Så han har gjort en enormt bra jobb i Fulham, og han kommer nok til å bli husket i klubbens historie.

Usikkert med Tarik

Landslagssjef Lars Lagerbäck kan foreløpig ikke fastslå om Tarik Elyounoussi blir klar til nasjonsligakampen borte mot Slovenia fredag.

Svensken var i godt humør og fleipet før onsdagens pressekonferanse i Ljubljana. Det alle ville vite var om Tarik Elyounoussi blir klar til fredagens kamp. Angriperens tilstand har vært usikker etter at han måtte ute med skade da AIK sikret seriegull i Sverige søndag.

Onsdag trente han med resten av landslaget, og han håper å bli klar til fredagens kamp.

– Tarik har fulgt planen som det medisinske apparatet har lagt opp, der de trapper opp hans trening. Han kommer til å følge den trappen i morgen, og det er først da vi kan si noen ting. Han har fulgt planen, sa Lagerbäck.

– Det er en irritasjon der, men de kan ikke konstatere at det er en strekk, la han til om Elyounoussis situasjon.

Henriksen med gravid kone 

Også rundt Markus Henriksen er det et spørsmålstegn. Hull-kapteinen har en høygravid kone og kan komme til å måtte reise dersom noe skulle skje på hjemmebane.

– Vi har pratet om det, og om hans kone kjenner at det er noe sånt på gang, får han selvsagt reise hjem. Men han er klar til de to kampene om ikke noe spesielt inntreffer, sa landslagssjefen.

– Han regner med å være her, og jeg har fått den beskjeden, men skulle det inntreffe noe eksepsjonelt så er vi forberedt på det, sier han.

King-savn

Joshua King må stå over de kommende landskampene med skade, og Lagerbäck er klar over at de mister en kraftspiss.

– Vi mister den erfaringen han har, og han er ekstremt fysisk sterk i sitt nærkampsill. Det kan hende vi ikke har noen spillere som er som ham, så det er det vi først og fremst mister. (NTB)

Mer fra Dagsavisen